Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Studio Makkink & Bey nodigde drie kunstenaars en ontwerpers uit om in de vorm van interventies de confrontatie aan te gaan met het historische materiaal in de tentoonstelling Dressed by Architects.

Studio PLOTT

Something New

In Dressed by Architects presenteert Studio PLOTT twee projecten: een façadegordijn en een werk onder de titel Flying Architect, waarin wordt samengewerkt met ontwerper Roos Meerman.

BuroBELÉN/18-11-81

Something Borrowed

BuroBELÉN is de drijvende kracht achter het label 18-11-81, dat een fundamenteel andere benadering van kleding voorstaat dan die van de hedendaagse mode industrie.

Camiel Fortgens

Something Blue

Camiel Fortgens geeft met zijn interventie As Is een vervolg op zijn eerdere project Paper Clothes. Zijn ontwerpen beschouwt hij niet als mode, maar eerder als een middel om te onderzoeken hoe de mens zich tot zijn kleding verhoudt. Hoe drukken we door middel van kledingstukken onze identiteit uit en welke invloed heeft de tijdgeest (mode) op de samenleving?

Dressed by Architects
Alfred Marks
Studio Makkink & Bey
Studio plott, BuroBELÉN, Camiel Fortgens
Valentijn Goethals & Tomas Lootens
Collectie Het Nieuwe Instituut

Dit project maakt deel uit van de programmalijn Landschap en Interieur en het dossier Verrassende vondsten uit de collectie.

De presentatie zoomt in op voorbeelden van mode op verschillende architectuurtekeningen uit het archief van Het Nieuwe Instituut.